Δήμος ΑριστοτέληΔήμος ΚασσάνδραςΔήμος ΣιθωνίαςΧαλκιδική

Μέτρα πρόληψης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλη

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους αποφάσισε και ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στη Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή, και στη Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή
από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά.

Επίσης ανάλογη απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει και για τις δασικές περιοχής Ουρανούπολης και Κομίτσας και την περιοχή Κάκαβος την Τετάρτη 10.07.2019 και από ώρες 09.00 έως 09:00 το πρωί της επομένης 11.07.2019.

Για την εφαρμογή του μέτρου είναι σε ισχύ ο σχεδιασμός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου που προβλέπει τα εξής:
-Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
-Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.
– Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
Σελίδα 3 από 3
– Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, ενώ οι παραβάτες  τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button