Ένα ακόμη καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και ψυχαγωγία μας περιμένει και φέτος στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, από τις 14 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου 2019 στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική για να μας δροσίσει τις ζεστές νύχτες κάτω από τα αστέρια.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, φέτος μετρά 27 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, και μας προσκαλεί στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο της Σίβηρης, χωρητικότητας 3500 θέσεων σε μια μοναδική γιορτή τέχνης και πολιτισμού.

Μαρινέλα, Κώστας Μακεδόνας, Έλενα Παπαρίζου, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιάννης Πάριος, Δήμητρα Γαλάνη. Νατάσα Μποφίλιου, Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα απολαύσουμε στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας για το 2019.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Πρόγραμμα 2019

Κυριακή 14 Ιούλ 2019  Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» με Γ. Μπέζο & Δ. Λαμπρόγιαννη στο Αμφιθέατρο Σίβηρης.

Οι «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» είναι μια κλασική ελληνική κωμωδία που επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Βαγγέλη Ταρνιάτη (Γιάννης Μπέζος) να παντρέψει την αδελφή του Ευτυχία (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο .

Τετάρτη 17 Ιουλίου ΄Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων Μουδανιών

Δευτέρα 22 Ιουλίου: Θέατρο “Μια στιγμή πριν” Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας

Το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας παρουσιάζει την παράσταση “Μια στιγμή πριν” του Σέρτζι Μπελμπέλ σε σκηνοθεσία  Γρηγόρη Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου ΛιάρουΜουσικός επί σκηνής: Λυδία Ανεστοπούλου

Με τη σειρά που εμφανίζονται παίζουν οι:Χρήστος Ανεστόπουλος,Στέλλε Τσίαλα Ευμορφία Καταπόδη,Αναστασία Βαμβακίδου,Βασίλης Γιαγούρης, Μαρία Βασιλικού,Μαρία Γιαγούρη,Βάσω Σχοινά,Κατερίνα Σταμπουλή.Χριστίνα Πόππη,Βασιλική Μαστροδήμου,Λυδία Καλούση  Γιάννης Σερέτης,Γιώργος Κουντουργιάννης, ΘΥΜΑ: Τάσος Τσιμικλής

Σάββατο 27 Ιουλίου: Συναυλία ΛΕΞ

Κυριακή 28 Ιουλίου: Θέατρο “Βερβερίτσα” Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολομού

Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού και τη Ματίνα Νικολάου, υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο

Παρασκευή 2 Αυγούστου: Συναυλία Γιάννης Πάριος

O Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, θα βρεθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Χαλκιδική για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης.

Σαββατο 3 Αυγούστου: Θέατρο “Κατά φαντασίαν ασθενής” Πέτρος Φιλιππίδης

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του οξυδερκή και πάντα επίκαιρου Μολιέρου,σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλου του ασθενή, έρχεται το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 για μία παράσταση στο Αμφιθέατρο Σίβηρης.

Δευτέρα 5/8: Παιδικό Θέατρο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Τρίτη 6 Αυγούστου: Θέατρο “Λωξάνδρα”

Η Λωξάντρα, η ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου που ενσαρκώνει η Ελένη Κοκκίδου , σε θεατρική διασκευή του Άκη Πάνου, είναι μια γυναίκα με περίσσια αγάπη για τη ζωή, με μυστικά μαγειρικής που κάνουν τις συνταγές της πολύ νόστιμες και τα μοιράζεται μαζί μας καθώς και όσα βίωσε η οικογένειά της στα γεγονότα της εποχής.

Τετάρτη 7 Αυγούστου: Συναυλία Μαρινέλα, Κώστας Μακεδόνας, Έλενα Παπαρίζου, Ήβη Αδάμου

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ήβη Αδάμου και η ντίβα της Ελληνικής ποπ Ελένη Παπαρίζου ενώνουν τις φωνές για μια καλοκαιρινή συναυλία.

«Η Μουσική Είναι Ζωή» είναι ο τίτλος της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας για τους τέσσερις αγαπημένους μας καλλιτέχνες.

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Θέατρο “Toc-Toc” Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας

Μετά από 6 χρόνια συνεχούς επιτυχίας , οι συντελεστές και οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν έρχονται να χαρίσουν άφθονο γέλιο και να φωνάξουν σε όλη την Ελλάδα: Αγάπη ρεεεεεεεε…

Μια ψυχοθεραπευτική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου.

Κυριακή 11 Αυγούστου: Θέατρο “Δον Ζουάν” Νίκος Κουρής , Ζέτα Μακρυπούλια

Το αριστούργημα έργο του Μολιέρου «Δον Ζουάν» με τους Νίκο Κουρή, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

Τρίτη 13 Αυγούστου: Συναυλία Δήμητρα Γαλάνη & Νατάσσα Μποφίλιου με την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης

Κυριακή 18 Αυγούστου: Θέατρο “Όνειρο Θερινής Νυκτός” Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Από τα πιο ερωτικά έργα του William Shakespeare που χρησιμοποιεί με περίσσια τέχνη την κωμωδία, μιλώντας σοβαρά χωρίς να είναι σοβαρό, σκορπάει άφθονο γέλιο μέσα από σκοτεινές και βίαιες βάσεις, ο έρωτας οδηγός και αρχηγός, προκαλεί, πολιορκεί, μηχανεύεται, αλλάζει, κατευθύνει και ανατρέπει τα πάντα με την δύναμή του την ανεξέλεγκτη. Τροφή για σκέψη, για ψυχαγωγία και για διασκέδαση όπως μόνο ο Shakespeare ξέρει να αποδίδει με τα έργα του.

Τρίτη 20 Αυγούστου: Παιδική Θέατρο“Οδυσσεβάχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου

Το καράβι του Οδυσσεβάχ μια παιδική θεατρική παράσταση, έβαλε πλώρη για το καλοκαιρινό ταξίδι του από την Ιθαγδάτη σε όλη την Ελλάδα και πιάνει λιμάνι στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Σίβηρης, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, σε κείμενο της Ξένια Καλογεροπούλου, μουσική από το Διονύση Σαββόπουλο και απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και στους μεγάλους που ακόμη ονειρεύονται και πιστεύουν, σε αυτούς που ξέρουν ότι οι Δρακοκύκλωπες, οι Λωτοφάγοι, οι Πειρατές, οι Σειρήνες, οι Γοργόνες, οι μάγισσες και οι πριγκίπισσες ανήκουν στο πλήρωμα της καθημερινότητάς μας.

Σάββατο 23 Αυγούστου: Θέατρο “Μαρία Πενταγιώτισσα» Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι η «Μαρία Πενταγιώτισσα», ο Μποστ έγραψε το κείμενο και τα καμώματά της Μαρίας θα ξελογιάσουν το κοινό στο Αφιθέατρο Σίβηρης στην Χαλκιδική την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 σε μια θεατρική παράσταση που, αν και απευθυνόταν στην Ελλάδα του 1982, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και σήμερα αφού τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό μα κυρίως θίγει τα δύο αντίπαλα δέη της ελληνικής συνείδησης: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη.