Για φαινόμενα “πρωτοφανή για τη Χαλκιδική” μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ.
“Χθες το απόγευμα άρχισε να φυσάει ένα αεράκι από τις 9.30-10 το βράδυ και στη συνέχεια έπιασε μια πρωτοφανής βροχή, δυστυχώς ήταν ένα φαινόμενο που δεν ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φαινόμενα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δεληδημητρίου.
“Δεν έχουμε αναφορά για ατυχήματα μέσα στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής. Έχουν πέσει δέντρα, είχαμε προβλήματα σε σκηνές με τα νερά, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο” σημείωσε ο κ.Δεληδημητρίου και πρόσθεσει: “το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ρεύμα και τηλέφωνο. Ευτυχώς σε όλα τα μεγάλα κάμπινγκ υπάρχουν γεννήτριες και τουλάχιστον τα τρόφιμα θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση”.
Εξέφρασε τη λύπη του για το θανατηφόρο περιστατικό με τους δύο Τσέχους τουρίστες λόγω ανατροπής του τροχόσπιτού τους:
“Το τροχόσπιτο που γύρισε ανάποδα -και δυστυχώς είχαμε θύματα- ήταν σε ελεύθερο κάμπινγκ σε έναν ακάλυπτο χώρο”, ανέφερε.
Στατιστικά, τόνισε ο κ.Δεληδημητρίου, αυτή την περίοδο υπάρχει στα κάμπιγκ της περιοχής πληρότητα που φτάνει το 40%-50%, με την πλειονότητα των επισκεπτών, τους επτά στους δέκα, να είναι πολίτες άλλων χωρών, που παραθερίζουν στην Ελλάδα.

από parallaximag.gr