Η Χαλκιδική υπέστη ίσως το μεγαλύτερο χτύπημα από θεομηνία μετά τον σεισμό της Ιερισσού το 1932 και το μπουρίνι του 1983.

Σχεδόν όλη η Χαλκιδική αντιμετώπισε πρωτοφανή καταστάσεις και οι άνθρωποι της κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα εξακολουθούν και υπάρχουν, ρεύμα και νερό πολλές περιοχές δεν έχουν προς το παρόν.

Η Χαλκιδική Πολιτική μίλησε με τον δήμαρχο Κασσάνδρας Β.Κυρίτση και τον αντιδήμαρχο και νεοεκλεγείσα δήμαρχο Σιθωνίας Κ.Ντέμπλα. Συνεχείς και σήμερα όλες οι εργασίες για την αποπεράτωση των ζημιών και την υδροδότηση καθώς και την ηλεκτροδότηση όλων των περιοχών στο δήμο Σιθωνίας όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Πάρης Ντέμπλας. 

«Μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο ποσοστό στα προβλήματα. Τα χρήματα που δόθηκαν από την πολιτική προστασία είναι 200.000 για την Κασσάνδρα 200.000 για το δήμο Νέας Προποντίδας και δυστυχώς 100.000 στο δήμο Σιθωνίας».

Επίσης, στο δήμο Κασσάνδρας οι εργασίες εξελίσσονται. Τα συνεργεία του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς ούτως ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση, όπως είπε ο δήμαρχος Κασσάνδρας «μέχρι το μεσημέρι θα έχουν λυθεί σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν την υδροδότηση της περιοχής, καθώς, και ζημιές οι οποίες αφορούν το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Κρυοπηγής».

Να σημειωθεί ότι και ο Δήμος Σιθωνίας έχει εξίσου μεγάλες ζημιές και σίγουρα τα χρήματα που θα δοθούν δεν επαρκούν.Επίσης, από χθες(10/7), έχει ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών σε νοικοκυριά και καλλιέργειες.

Ακόμα, οι αιτήσεις για την καταγραφή των ζημιών των πληγέντων από τη θεομηνία θα γίνονται στο δημοτικό κατάστημα της Κασσάνδρειας και στο κατάστημα της Χανιώτης από συνεργείο της περιφέρειας.