Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό το πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την έναρξη του πρωταθλήματος να δοθούν τα χρήματα της κρατικής τηλεόρασης στις ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως έξι ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Λαμία, έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ενώ άλλες τρεις ΠΑΕ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, είχαν συμφωνήσει προεκλογικά (οι δύο Δικέφαλοι για 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και οι Κρητικοί για 2,5 εκατ.) αλλά δεν είχαν πέσει οι υπογραφές.

Ο πρώην (καθώς παραιτήθηκε) διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για τις συμφωνίες με τις ΠΑΕ, όταν ο κ. Αυγενάκης παρενέβη τονίζοντας κατηγορηματικά πως «δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League χωρίς τα λεφτά της Δημόσιας Τηλεόρασης». Μάλιστα, διευκρίνισε πως η τοποθέτησή του αφορούσε τη Super League 1, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα και της Super League 2, η οποία δημιουργήθηκε με την προοπτική να έχουν οι ομάδες ετήσια έσοδα 800.000 ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση θα καλέσει τις ΠΑΕ σε νέες συζητήσεις με πιθανότερο σενάριο να τους προταθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά μικρότερο από αυτό που είχε συμφωνηθεί προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη Live Sport, η πρόταση σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμένεται να είναι 6 εκατ. ευρώ και στις μικρότερες ΠΑΕ θα προταθεί μείωση 30%. Πάντως ο Άρης αναμένεται να ζητήσει αύξηση σε σχέση με τα 1,993 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνήσει για την περασμένη σεζόν.