Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με το καθιερωμένο 4-4-2 και τον Πασχαλάκη στην εστία, τον Μάτος δεξιά, τον Ροντρίγκο αριστερά και τον Κρέσπο με τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας. Αουγκούστο και Ελ Καντουρί πήραν θέση στον άξονα, ο Μπίσεσβαρ αριστερά, ο Ζαμπά δεξιά και ο Πέλκας με τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ευθύς εξαρχής ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την παραγωγή φάσεων, υπερέχοντας σε όλες τις γραμμές των Βέλγων. Κατά το διάστημα που δεν είχε τη μπάλα εφάρμοζε εντατικό πρέσινγκ ψηλά, έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξουδετερώσει εντελώς την 7η πέρυσι στη Jupiler League Σιντ Τρούιντεν.

Μόλις στο 12’ μάλιστα μπόρεσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία με τον Μπίσεσβαρ, που με καρφωτή κεφαλιά από την περιοχή έπειτα από τη σένρτα του Ζαμπά από δεξιά άνοιξε το σκορ.

Λίγο αργότερα και δίχως ενδιάμεσα να κινδυνεύσει, εμπέδωσε το προβάδισμά του με τον Ντούγκλας Αουγκούστο, που βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, «όπλισε» με το αριστερό και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο ημίχρονο μπήκε στο παιχνίδι ο Μίσιτς και ο Λημνιός, πριν το 60’ όταν ο Φερέιρα άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά την αρχική σύνθεση, βάζοντας και τους Μελίσσα, Μιχαϊλίδη, Χατζηισαΐα, Ίνγκασον, Κάτσε, Στοχ, Ενρίκε και Σβιντέρσκι. Νωρίτερα, με τον Ζαμπά να σκοράρει με ωραίο πλασέ από τη γωνία της μικρής περιοχής, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Πέλκα, ο δείκτης του σκορ είχε ανέβει στο 0-3 και το αποτέλεσμα είχε ουσιαστικά κριθεί.

Η εικόνα δεν άλλαξε, με τον ρυθμό μεν να πέφτει, αλλά τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αναπτυχθεί τόσο κεντρικά, όσο και από πλάγια, μαθαίνοντας στην πράξη όσα προσπαθεί να του μάθει τις τελευταίες εβδομάδες ο νέος τεχνικός του.

Το τελικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» διαμόρφωσε ο Ενρίκε με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο ίδιος. Αμυντικά η ομάδα του δεν ανησύχησε καθόλου από τη Σιντ Τρούιντεν, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του κι ολοκληρώνοντας νικηφόρα το πέμπτο φιλικό της προετοιμασίας του.

Οι συνθέσεις:

Σιντ Τρούιντεν: Στέπε, Τένα, Μποτάκα, Σανχόν, Ασαμόα, Ντε Μπρούιν, Τεϊσέιρα, Ακολάτσε, Μπαλίνγκο, Έντο, Σόουζα
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (61’ Μελίσσας), Μάτος (61’ Μιχαϊλίδης), Βαρέλα (61’ Ίνγκασον), Κρέσπο (61’ Χατζηισαΐας), Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί (61’ Κάτσε), Αουγκούστο (46’ Μίσιτς), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (46’ Λημνιός), Πέλκας (61’ Ενρίκε), Άκπομ (61’ Σβιντέρσκι)

Πηγή:www.gazzetta.gr