Ο Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας, κατά την ομιλία του στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή τη Δευτέρα 22/7, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, οι οποίοι πρόσφατα επλήγησαν δραματικά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τοποθετήθηκε ευθέως ως προς την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των δραματικών προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Έχοντας αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κος Πάνας, επικεντρώθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Χαλκιδικής και έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων στις οποίες ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρθηκε ελάχιστα μη δίνοντας καμία απάντηση στο εν λόγω ερώτημα που απασχολεί μεγάλο ποσοστό των αγροτών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Εν κατακλείδι, πιο συγκεκριμένα, ο κος Πάνας τοποθετήθηκε ως εξής: «Ξεκινώντας θα ήθελα να πω δυο πράγματα για τη Χαλκιδική που πρόσφατα επλήγη από τη μεγάλη θεομηνία και ακόμα και σήμερα προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη καθημερινότητα. Ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα υπήρξαν δραματικές καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές, που έχουν υποστεί πολλές αγροτικές καλλιέργειες και πλήττουν ανεπανόρθωτα την αγροτική οικονομία της Χαλκιδικής. Ζητώ λοιπόν να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων».