Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας διοργανώνει για το καλοκαίρι του 2019 τις εκθέσεις Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων – Γιορτή των επαγγελματιών & Γενική Έκθεση Νέας Προποντίδας 2019.

Το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων – Γιορτή των επαγγελματιών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού στην παραλία της Ιερισσού το διάστημα 01 – 04 Αυγούστου και ηΓενική Έκθεση Νέας Προποντίδας 2019θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών στην προβλήτα Νέων Μουδανιών το διάστημα 07 – 11 Αυγούστου.

Στόχος των διοργανώσεων είναι ο τελικός επισκέπτης αλλά και ο εκθέτης, να μείνει ικανοποιημένος, γιατί ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής των εκθέσεων είναι απλά ο ιδανικότερος.

Μέσω των επισκεπτών του Νομού εκείνο το διάστημα τα προϊόντα της Χαλκιδικής μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Στην Ιερισσό η συμμετοχή στις προηγούμενες διοργανώσεις εξέπληξε και τις δύο πλευρές, δήμο και Επιμελητήριο, ενώ φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδειχθεί η τοπική παραγωγή σε αντίθεση με τις μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις που πρέπει να πάψουν, όπως είπε, να θεωρούνται μόνη λύση.

Στο χώρο της έκθεσης επιτρέπεται λιανική πώληση των προϊόντων από τους εκθέτες. (Οι εκθέτες πρέπει να φροντίσουν να είναι τακτοποιημένοι φορολογικά για την έκδοση των νόμιμων παραστατικών πώλησης προϊόντων)

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις (πολιτιστικές – χορευτικές,  αθλητικές, ζωντανή μουσική  κλπ.)

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με σεφ του Νομού.