Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου η μεγάλη γιορτή του Πολυγύρου, «Γεύση, Παράδοση και Πολιτισμός».
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο δήμος Πολυγύρου. Ως γνωστόν είναι τριήμερη και λαμβάνει χώρα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.
Η έναρξη θα γίνει με παιχνίδια για τους μικρούς φίλους όπως το κυνήγι θησαυρού και οι κατασκευές, ενώ θα υπάρχουν κλόουν και ξυλοπόδαροι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η καθιερωμένη πατινάδα χορευτικών ξεκινάει από το δημαρχείο, διασχίζει τον πεζόδρομο που είναι δεξιά και αριστερά των περιπτέρων που έχουν τοπικά προϊόντα, κατασκευές, κοσμήματα, φωτογραφίες αλλά και εκπλήξεις από τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορείς των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου προσφέρουν εδέσματα στους επισκέπτες αλλά υπάρχουν και ιδιώτες που πουλούν τα έργα και τα προϊόντα τους.

Χορευτικά και εκθέσεις

Μόλις η πατινάδα των χορευτικών φτάσει στην εξέδρα αυτόματα αρχίζει η βραδιά με τα χορευτικά από όλον τον κόσμο.
Φέτος οι φιλοξενούμενες χώρες είναι ο Ισημερινός, η Ιταλία, η Αλβανία, το Κιργιστάν, η Ουκρανία αλλά και πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με τη Χαλκιδική. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας, αγιογραφίας, εικαστικών.
Επίσης εκείνο το τριήμερο θα είναι ανοικτό το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, ενώ η βραδιά της 25ης Αυγούστου θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.
Το φαγητό που θα προσφερθεί είναι μαγειρεμένο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι το XalkidikiPolitiki ενώ την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει η Σουζάνα Καζάκα.

Δείτε φωτό και βίντεο: