ΕλλάδαΚόσμος

Οι Πόντιοι του Τορόντο ετοιμάζονται για την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου

Οι Πόντιοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ελληνική παροικία του Τορόντο ετοιμάζονται να τιμήσουν το ιερότερο σύμβολό τους, την Παναγία Σουμελά.

Παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί περιφορά αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη λεωφόρο Ντάνφορτ.

Η περιφορά θα ξεκινήσει στις 18:00, με σημείο εκκίνησης το Πολιτιστικό Κέντρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας (406 Danforth Avenue). Όπως κάθε χρόνο δεκάδες μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγιά Σουμελά» θα συνοδεύσουν την εικόνα φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου.

Η πομπή θα περάσει από τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Τορόντο όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης όπου θα προσφερθούν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Πηγή: pontosnews.gr

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close