Εντός Αυγούστου η ολοκλήρωση κοπής των δένδρων στη Χαλκιδική

    Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κοπές των δέντρων που έπεσαν ή κρίθηκαν επικίνδυνα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Ιουλίου που έπληξαν την Χαλκιδική. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αυτόνομου τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, παρότι οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό, το έργο της αποκατάστασης συνεχίζεται ενώ οι κομμένοι κορμοί απομακρύνονται από δημόσια, αγροτικά και δασικά δίκτυα.

    «Την ίδια στιγμή, ξεκινάμε και τη διαχείριση των απορριμμάτων, φερτών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων που συγκεντρώνονται σε έναν δημοτικό χώρο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Η διαδικασία αυτή θα γίνει λογικά εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι καθαρισμοί των ρεμάτων» επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Στεργιάδης.

    Σε ό,τι αφορά, δε, τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Χαλκιδική, αναφέρει ότι δεν είναι αυξημένος αυτές τις μέρες, ωστόσο σημειώνει ότι την Πέμπτη μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση οι άνεμοι.

    Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία ενημερώνεται διαρκώς για τις καιρικές συνθήκες, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει υδροφόρα οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα οποία αποστέλλονται σε σημεία που κρίνει η Πυροσβεστική, όπως η Φούρκα, η Νικήτη, η Μεταμόρφωση και το Σέιχ Σου. «Παράλληλα τα οχήματά μας βρίσκονται σε επιφυλακή και συμβάλλουν στην κατάσβεση πυρκαγιών, όπως εκείνων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στους Δήμους Δέλτα και Θερμαϊκού», προσθέτει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ