Την δέσμευση του για την στήριξη και ενίσχυση αναπτυξιακών έργων στην Χαλκιδική τηρεί ο υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων  του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, ξεκινώντας μια σειρά συναντήσεων με φορείς που σχεδιάζουν, υλοποιούν και εποπτεύουν επενδυτικά σχέδια στην Χαλκιδική .

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη αγροτική επιχειρηματικότητα, ο βουλευτής Χαλκιδικής συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής  (ΑΝΕΤΧΑ) κ. Πασσαλή και  κα. Σαββίδου αντίστοιχα, στα γραφεία της εταιρείας.

Ο κ. Πάνας  ενημερώθηκε για τις δράσεις της ΑΝΕΤΧΑ , η οποία έχει υλοποιήσει ως τώρα επενδυτικά σχέδια με έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, τον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες μικρής κλίμακας, αλλά και την κατασκευή δομών όπως χώροι άθλησης, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αναπλάσεις σε συνεργασία με τους δήμους.

Σε σχέση με τις δράσεις που υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΑΝΕΤΧΑ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η υποβολή πληθώρας προτάσεων ως τώρα, οι οποίες υπερκαλύπτουν το αρχικά εγκεκριμένο ποσό. Οι προτάσεις αφορούν τόσο σε ιδιωτικές επενδύσεις, όσο και σε έργα που θα γίνουν σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Πάνας και η διοίκηση της ΑΝΕΤΧΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια για περαιτέρω χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εγκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερα επενδυτικά πλάνα για την Χαλκιδική.

Επενδύσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, θα ενισχύσουν το επενδυτικό κλίμα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.