ΜακεδονίαΠεριβάλλονΧαλκιδική

Πρωτοφανείς συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιών- Κόκκινος συναγερμός στην κρατική μηχανή

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχτηκε για αύριο, από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός σε μεγάλο μέρος της χώρας, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Ενδεικτικό των συνθηκών που θα επικρατούν αύριο είναι το γεγονός ότι παρόμοια κατάσταση έχει να παρουσιαστεί στην χώρα μας από το 2012!

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχτηκε για αύριο, από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός σε μεγάλο μέρος της χώρας, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Ενδεικτικό των συνθηκών που θα επικρατούν είναι το γεγονός ότι παρόμοια κατάσταση έχει να παρουσιαστεί στην χώρα από το 2012, ενώ ακόμα και πέρσι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ο κίνδυνος ήταν πολύ υψηλός (κατηγορία 4).

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τρεις είναι οι συνθήκες που προκαλούν το εκρηκτικό κοκτέιλ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, η ενίσχυση των ανέμων βόρειας κατεύθυνσης μέχρι και 7 μποφόρ και η ξηρασία των τελευταίων εβδομάδων. Αυτές οι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν αύριο σε πολλές περιοχές.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button