Σε καταφύγιο αστέγων, γυφτοβούλγαρων και περιθωριακών στοιχείων έχει μετατραπεί το άλλοτε ξακουστό εστιατόριο Κυανή Ακτή στη Ν. Καλλικράτεια του δήμου Ν. Προποντίδας. Τελευταίο περιστατικό, η φωτιά που ξέσπασε μέσα στην εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου, πιθανόν από στρώματα και κουβέρτες που χρησιμοποιούν όσοι έχουν μετατρέψει τον χώρο σε μόνιμο καταφύγιο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να σβήσει πυρκαγιά που ξέσπασε σε δημοτικό κτίριο στη Ν. Καλλικράτεια, το οποίο τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο χωρίς να νοιάζεται κανείς για την τύχη του. Ιδιότης είχε εκμισθώσει τον χώρο από τον δήμο προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου επιχείρηση. Ωστόσο η προσπάθεια έπεσε στο κενό καθώς το κτίσμα αντιμετωπίζει προβλήματα πολεοδομικά ενώ εμπλέκεται και η αρχαιολογία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδώσει άδεια λειτουργίας. Έκτοτε η Κυανή Ακτή παραμένει ένας άδειος χώρος όπου βρήκαν καταφύγιο διάφοροι άστεγοι κυρίως αλλοδαποί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιώτης κατέβαλε την αρχική εγγύηση και μόνο, αφήνοντας το κτίριο στο έλεος, αφού δεν είχε μεριμνήσει η δημοτική αρχή να επιλύσει τα  παραπάνω προβλήματα πριν από τη δημοπρασία και την εκμίσθωσή του. Το κτίριο άλλωστε βρίσκεται στην παραλία της Ν. Καλλικράτειας, πρώτο στο κύμα, και δίπλα σε μεγάλες τουριστικές μονάδες.