Ο Μακεδόνας επιχειρηματίας Νίκος Τσερκεζίδης είναι η νέα μεγάλη και ανερχόμενη δύναμη σε ένα νευραλγικό τομέα των Κυκλάδων, αυτόν της ανακύκλωσης.
Ο επιχειρηματικός κλάδος στάθηκε αρωγός και χρήσιμο εργαλείο στη δραστηριότητα που θέλησαν να αναπτύξουν οι Νίκος και Γιάννης Τσερκεζίδης, με καινοτόμα και δυναμικά πρότζεκτ στις Κυκλάδες.
Η εταιρία των αδερφών Νίκου και Γιάννη, με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗ Ο.Ε. ιδρύθηκε το 2003 με έδρα την Νικήτη Χαλκιδικής. Είναι τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή τεχνικών έργων δημοσίων και ιδιωτικών και από το 2003 μέχρι σήμερα αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς αναλαμβάνοντας  μια σειρά σοβαρών ιδιωτικών και δημοσίων έργων που εκτελέστηκαν επιτυχώς.
Ο τομέας της ανακύκλωσης είναι μια πρόκληση για την εταιρία που φιλοδοξεί να τη φέρει εις πέρας με την ίδια επιτυχία. Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση μονάδων ανακύκλωσης Α.ΕΚ.Κ σε περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ανακύκλωση προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων – καθαιρέσεων από δημόσια και ιδιωτικά έργα με τελικά προϊόντα όπως άμμος, 3Α, σίδερο, αδρανή διαφόρων διαβαθμίσεων και κατάλληλα υλικά για φυτική γη, υλικά επικάλυψης σκουπιδότοπων, αποκατάστασης λατομείων κ.α.

Τί γράφουν τα site για τους Μακεδόνες επιχειρηματίες:

https://www.mykonosvoice.gr/news/i-eleysi-tsekerzidi-stis-kyklades-dinei-pnoi-ston-tomea-tis-anakyklosis/?fbclid=IwAR2zCvsVk8X3wBwkMf1D9QJc7W6GEx37yVr1phjnLno9sW3P1X-jZi-pJ_w