Με τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη χρονιά, πέντε στον αριθμό, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από τον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition – IMC» ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και διοργανώθηκε από το University College London με τη συμμετοχή 360 φοιτητών από 64 χώρες – αυτή ήταν η έκτη συμμετοχή για το Αριστοτέλειο.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Ιακωβίδης, τεταρτοετής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Από ένα χάλκινο πήραν οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών: Γιάννης Χαρισιάδης (τριτοετής), Δημήτρης Τσιντιλίδας (δευτεροετής) και Βασίλης Μακρίδης (τριτοετής). Το τέταρτο χάλκινο το κατέκτησε ο δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Από μία εύφημη μνεία απονεμήθηκε στους πρωτοετείς Γιάννη Λιόδη (Τμήμα Φυσικής) και Daniel-Βασίλη Τσεπέλε (Τμήμα Μαθηματικών).

Η ομάδα που εκπροσώπησε το ΑΠΘ επελέγη έπειτα από διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο. Η αποστολή στη Βουλγαρία χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Ιδρύματος. Αρχηγός ήταν ο ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης.

Πηγή: Pontosnews