Από το 2014 μέχρι και σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει το κάμπινγκ Ξενία αλλά και το κουφάρι πλέον του ξενοδοχείου, στο Παλιούρι Χαλκιδικής είναι απογοητευτική. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες προοπτικές όταν η έκταση των 322 στρεμμάτων πέρασε   στα χέρια επενδυτή, συγκεκριμένα του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να πάρει σάρκα και οστά μια επένδυση που χάνεται και πάλι σε γραφειοκρατικά γρανάζια.

Η συμφωνία του γνωστού μεγαλοεπενδυτή με το ΤΑΙΠΕΔ περιλάμβανε την ανακαίνιση του «Ξενία» και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής για τα προσεχή 99 χρόνια. Το ποσό στο οποίο έκλεισε η συμφωνία ήταν τα 14 εκατ. ευρώ,  παρ’ όλο που η επένδυση είχε εκτιμηθεί ότι κοστίζει 10 εκατ. ευρώ.

Το 2018 φάνηκε κάτι να κινείται, όταν έγινε η «διπλή» έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης και της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο.  αλλά τελικά δεν άλλαξε η εικόνα του ακινήτου. Είνια γνωστό άλλωστε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είχε βάλει τότε όρους και προϋποθέσεις για την προστασία των αρχαιοτήτων κατά την εκτέλεση των εργασιών. Ένα χρόνο νωρίτερα (2017) είχαν γίνει επίσης κάποια βήματα όταν εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική προμελέτη και προκαταρκτική στατική μελέτη προδιαγραφών και κατευθύνσεων για την επισκευή και ανακαίνιση του Ξενία.

Σήμερα πάντως έντονη είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζουν τοπικοί παράγοντες για την απουσία κινητικότητας και την κατάντια του χώρου.