Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό βήμα έγινε για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ) Γιώργο Πασαλή και τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Ευρώπη ‘87» Πευκοχωρίου, Κυριάκο Παπαχαραλάμπους.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, του Δημάρχου Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση και το αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Φτίκα.

Το έργο που θα προσφέρει μεγαλύτερη ποιότητα αθλητισμού στην Κασσάνδρα και θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους να αθληθούν είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα

Παράδοση μέχρι το 2023 προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για το κλειστό γυμναστήριο, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα.

Το γήπεδο θαανεγερθεί σε δημοτική έκταση στη Δυτική πλευρά της Καλλιθέας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι περίκλειστος με πλαγιοκαλύψεις από πολυουρεθανικό πάνελ αλουμινίου.

Στον ανοιχτό χώρο θα υπάρχουν κυλιόμενες- συρταρωτές κερκίδες με διαζώματα χωρητικότητας περίπου 180 ατόμων.

Ο χώρος των βοηθητικών λειτουργιών θα είναι κλειστός και θα περιλαμβάνει είσοδο, το χώρο υποδοχής-ελέγχου, κυλικείο, ιατρείο–φυσικοθεραπευτήριο, WC, WC AMEA, δύο αποδυτήρια, ξεχωριστό αποδυτήριο ΑΜΕΑ και αποθήκη-γραφείο προπονητή.