Δήμος ΚασσάνδραςΧαλκιδική

“Για ένα λεπτό σώθηκε ο μικρός από την Σερβία”

Κρίσιμες ώρες για τον 5χρονο από την Σερβία

Βαριά κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 5χρονου αγοριού από τη Σερβία, το οποίο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. 

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο μικρός, τόνισε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. «Το παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο και σε καταστολή. Το παρακολουθούμε στενά. Η βαριά κατάστασή του απαιτεί να μείνει σε καταστολή και το Σαββατοκύριακο» δήλωσε η κ. Παπαχριστοδούλου.

«Το παιδάκι χώθηκε κάτω από ένα φουσκωτό – Για ένα λεπτό δεν πέθανε»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία του ναυαγοσώστη της παραλίας, αλλά προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ήταν αυτός ο οποίος μαζί με λουόμενο γιατρό έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 5χρονο αγόρι.

«Ήρθε ο πατέρας για να ζητήσει βοήθεια. Εγώ κατέβηκα με τον τηλεβόα για να ζητήσω από τον κόσμο βοήθεια για την εύρεση. Στην ακτή που έχω υπό επιτήρηση υπάρχει θαλάσσιο πάρκο, το οποίο είναι ιδιωτικό και έχει δύο δικούς του ναυαγοσώστες. Το παιδάκι πήγε μόνο του να παίξει κρυφά στο θαλάσσιο πάρκο, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς του. Το παιδί χώθηκε κάτω από ένα φουσκωτό και εκεί συνέβη το σκηνικό» δήλωσε ο ναυαγοσώστης.

Η άμεση κινητοποίηση του ναυαγοσώστη και του γιατρού ήταν σωτήρια, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. «Αν δεν υπήρχε το οξυγόνο του ναυαγοσώστη και η απινίδωση που χορηγήσαμε, το παιδάκι δεν θα ήταν στην εντατική, αλλά θα είχε πεθάνει. Το ΕΚΑΒ έκανε 15 λεπτά να έρθει» τόνισε.

“Για ένα λεπτό σώθηκε το παιδί. Δεν είχε οξυγόνο για τέσσερα λεπτά, στα πέντε πεθαίνεις. Δεν είχε καρδιακό παλμό, ούτε οξυγόνο. Με το οξυγόνο επανήλθε”.

Πηγη: voria.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close