Νέες γέφυρες μεταξύ Χαλκιδικής και Λίβανου ανοίγει η επίσκεψη Λιβανέζων δημοσιογράφων στην Κασσάνδρα, όπου είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν. Η αποστολή από τον Λίβανο έμεινε ενθουσιασμένη από το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και από τη γαστρονομία και τη φιλοξενία των ανθρώπων.

“θυμίζει νησί αλλά δεν είναι”, ανέφεραν οι Λιβανέζοι δημοσιογράφοι που ομολόγησαν την έκπληξή τους για τη Χαλκιδική. Οι ίδιοι αγαπούν τη φύση και απολαμβάνουν την έντονη νυχτερινή ζωή. Χαρακτηριστικά που διαθέτει η Κασσάνδρα και άνετα συναγωνίζεται την Κέρκυρα που μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος προορισμός για τους τουρίστες από τον Λίβανο.

Η δημοσιογράφος και μεταφράστρια Τζόελ Αζίζ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας ανάμεσα στον Λίβανο και την Κασσάνδρα.

Ένας άλλος δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός είναι σίγουρος ότι η φύση της Κασσάνδρας και η μοναδική νυχτερινή της ζωή θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες.

Το γραφείο Τουρισμού της Κασσάνδρας, όπως εξήγησε η Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου,  εδώ και κάποιους μήνες εντατικοποίησε τις επαφές με τον Λίβανο και “επένδυσε” στη Λιβανέζικη τουριστική αγορά με βάση τα κοινά σημεία των δύο λαών. Η προσπάθεια στέφεται με επιτυχία και στην επόμενη φάση πλέον οι Λιβανέζοι δημοσιογράφοι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κασσάνδρας στον τόπο τους.