Το Λαογραφικό Μουσείο και την Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου επισκέφθηκε συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου, η πρόξενος του Εκουαδόρ, Susana Vasquez Alvear, η οποία φιλοξενήθηκε στον Δήμο Πολυγύρου στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Στην οικεία Καραγκάνη ξεναγήθηκε από την υπάλληλο και τα μέλη του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου, με τη φροντίδα του οποίου λειτουργεί το μουσείο. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά διάφορα αντικείμενα του χθες και να μάθει για την ιστορία τους.

Είδε ακόμα πως ήταν διαμορφωμένο εσωτερικά ένα αστικό σπίτι του 19ου αιώνα και έμαθε για τον τρόπο που ντύνονταν άνδρες και γυναίκες την εποχή εκείνη, μιας και σε διάφορα σημεία του μουσείου εκτίθενται αυθεντικές στολές της ευρύτερης περιοχής του Πολυγύρου.

Η κ. Susana Vasquez Alvear  εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα του μουσείου και συνεχάρη τα μέλη του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου για την προσπάθεια τους με σκοπό τη διατήρηση της παράδοσης του τόπου.

Αντίστοιχα θετικά ήταν τα σχόλια της και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, όπου ξεναγήθηκε από τον βιβλιοθηκονόμο, Νικόλαο Πιτσιόρλα. Μάλιστα πρότεινε να αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πολυγύρου και του προξενείου του Εκουαδόρ.

Η Πρόξενος, η οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Δήμο Πολυγύρου, εξέφρασε το ενδιαφέρον της και συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για τα τόσα έργα Πολιτισμού που γίνονται στον Δήμο.

Τέλος η  Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», προσέφερε στην Πρόξενο του Εκουαδόρ συμβολικά το βιβλίο του Λαϊκού ζωγράφου Πολυγύρου, Νικόλαου Καστρέτσιου.