Σε δήλωση για τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, Κυριακή Μάλαμα.

Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρεται:

«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κι επίπονος κύκλος προσπάθειας για χιλιάδες υποψηφίους, για τις οικογένειές τους, για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που τους στήριξαν.

Ξεκινάει τώρα ένας μεγάλος προσωπικός, επιστημονικός, αλλά και κοινωνικός αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για την ενίσχυση του δημοσίου αγαθού της παιδείας, για προσωπική κι επαγγελματική ολοκλήρωση. Σε αυτό τον αγώνα το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί το φυτώριο γνώσης, αλλά και το εργαστήριο δημοκρατικού πειραματισμού για την βελτίωση όχι μόνο του ακαδημαϊκού πολίτη, αλλά και της κοινωνίας συνολικότερα.

Και για εκείνα τα παιδιά όμως που αυτή την φορά δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, “η Ιθάκη δεν τους γέλασε”, ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος. Η προσπάθειά τους αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες, πιο δυνατές μάχες για τη ζωή, είτε από το επιστημονικό μετερίζι, είτε από άλλα πεδία επαγγελματικής και κοινωνικής ανάδειξης.

Τέλος, σε σχέση με το εκπαιδευτικό αγαθό, στόχος και των νέων ακαδημαϊκών πολιτών, αλλά και όλων οφείλει να είναι η ισχυροποίηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα, δε, ως προς την είσοδο στο πανεπιστήμιο είναι ώρα​ η κοινωνία μας να προχωρήσει μπροστά και να κατακτήσει επιτέλους την ελεύθερη πρόσβαση στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ακριβώς το έχουν καταφέρει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».