Με κοινοποίησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο επί σειρά ετών δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, κάνει έναν εκτενή απολογισμό των έργων της θητείας του και τονίζει μέσα από αυτόν, τα όσα παραδίδει στη νέα δημοτική αρχή. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πρόκειται κυρίως για έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν με πολύ κόπο και έβαλαν τις βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Σιθωνίας, καλά οργανωμένο με άρτιες υποδομές.

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία υπήρξε προγραμματισμός, αδιάκοπη παρακολούθηση για την εκπόνηση των μελετών, αγωνία και πολλές ώρες δουλειάς για το σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υλοποίησή τους με βάση τις ανάγκες του τόπου και την αναπτυξιακή στρατηγική μας. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και υλοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο με συνεχή και ακούραστη προσπάθεια και δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά που άλλαξαν την εικόνα του τόπου μας προς το καλύτερο, επισημαίνει ο απερχόμενος δήμαρχος.

Τα έργα που αναφέρει ο δήμαρχος αφορούν αρχικά αποχέτευση και ύδρευση, καθώς όπως λέει ολοκληρώθηκαν νέες, μεγάλες και σύγχρονες υποδομές στην ύδρευση και στην αποχέτευση όλων των οικισμών και συνοικισμών του Δήμου, ενώ έγιναν και νέα δίκτυα, επεκτάσεις, νέα αντλιοστάσια κ.α. Στον τομέα των βιολογικών,επίσης δόθηκαν λύσεις σε Νικήτη και Ν. Μαρμαρά ενώ κατασκευάστηκαν νέοι βιολογικοί στον Άγιο Νικόλαο και στη Συκιά. και ολοκληρώνεται άμεσα ο βιολογικός του Μεταγγιτσίου. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε νερό παντού, σε κάθε Κοινότητα, έγιναν εκατοντάδες γεωτρήσεις και συνεχής συντήρηση των παλαιών και εγκαταστάθηκαν υπερσύγχρονες μονάδες βελτίωσης ποιότητας νερού.
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα είναι σύμφωνα με τον κ. Τζίτζιο οι αναπλάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Σιθωνίας ενώ στην καθαριότητα ο Δήμος Σιθωνίας, αν και αυξήθηκε πολύ πληθυσμιακά, κρίνεται πως σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Υπάρχει επάρκεια στον εξοπλισμό, έκλεισαν οι ΧΑΔΑ και έγινε αποκατάσταση αυτών, κατασκευάστηκε ΣΜΑ στη Νικήτη και μεταφέρονται τα απορρίμματα εκτός Δήμου.

Οι πολεοδομήσεις στο Δήμο Σιθωνίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
Ολοκληρώθηκαν υποδειγματικές υποδομές στον τομέα σχολικής και προσχολικής στέγης σ’ όλες τις Κοινότητες.

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές λιμενικές υποδομές, και κατασκευάστηκε ένας μεγάλος αριθμός έργων, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους οικισμούς και συνοικισμούς που τους θωράκισαν κατά το δυνατό καλύτερα.  Στον τομέα του Πολιτισμού υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς για την ανάδειξη του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης στη Σιθωνία και παράλληλα κατασκευάστηκαν:
• Ανοιχτά θέατρα
• Κλειστά θέατρα
• Χώροι πολιτισμού
• Νέα μουσεία και επισκευή παλαιών
Στο τομέα του Αθλητισμού:
• κατασκευάστηκαν νέα κλειστά Γυμναστήρια,
•έγινε συντήρηση των ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου και
• αναβάθμισή τους με κερκίδες, φωτισμό, αποδυτήρια (είτε νέα είτε συντήρηση υφιστάμενων).

Γεγονός ήταν και η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος. 
Εφαρμόσαμε μια σύγχρονη διοίκηση, η οποία αντιδρούσε γρήγορα στις διάφορες προκλήσεις και στα χρηματοδοτικά προγράμματα, στις ανάγκες των πολιτών και στις απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης και των υπουργείων, παρόλο που οι υπάλληλοι ήταν πολύ λίγοι. Ωστόσο, εργάστηκαν μεθοδικά και με υπευθυνότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Σιθωνίας να είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων από διάφορα προγράμματα.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και να αναφέρω ότι μέσα από συλλογικές ενέργειες κερδίζονται μεγάλες επιτυχίες.
Θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν ευχαριστούσα τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπερέβαλαν τον εαυτό τους και συνεργάστηκαν αγαστά με τη διοίκηση, ώστε να πετύχουμε τέτοια θετικά αποτελέσματα.
Δημιουργήσαμε ιδανικό περιβάλλον εργασίας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, με εμπιστοσύνη και συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στον τόπο και στους συνδημότες, δουλέψαμε ακούραστα μέσα στο πλαίσιο του νόμου, με ευθύνη και με γνώμονα το κοινό καλό“.

Ο Γιάννης Τζίτζιος αναφέρεται και στα έργα των οποίων η κατασκευή έχει ήδη δρομολογηθεί και μάλιστα επισημαίνει προς τη νέα διοίκηση ότι απαιτείται από την ίδια εγρήγορση και όχι εφησυχασμός γιατί υφίσταται κίνδυνος απώλειάς τους.
Τα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες.

1η Κατηγορία: Έργα 25 εκατ. € περίπου που είναι ενταγμένα και υπολείπεται μόνο η δημοπράτηση
• Νέες Παιδικές χαρές (2 Νικήτη, 2 Ν. Μαρμαρά, 2 Συκιά, 2 Άγιος Νικόλαος, 1 Σάρτη και 1 Μεταγγίτσι)
• Επισκευή –ανακαίνιση Σχολικών κτιρίων (Γυμνάσιο Λύκειο Αγίου Νικολάου)
• Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
• Αγροτική οδοποιία (Λιβροχιό)
• Προμήθεια χωματουργικών μηχανημάτων
• Διαμόρφωση κεντρικού ρέματος Συκιάς
• Κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις της κεντρικής οδού Νικήτης με αντίστοιχες κάθετες οδούς του οικισμού, για καλύτερη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργούν τα φανάρια, δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης εκατέρωθεν της κεντρικής οδού, κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών και αναβάθμιση του κεντρικού τοπικού οδικού δικτύου του οικισμού της Νικήτης με ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια και φωτισμό.
• Μονάδες βελτίωσης ποιότητας νερού στη Νικήτη, στο Ν. Μαρμαρά και στον Άγιο Νικόλαο (το έργο είναι σε εξέλιξη)
• Αποκατάσταση και επανάχρηση συγκροτήματος Νερόμυλου Μεταγγιτσίου
• Σήμανση περιοχών εντός και εκτός σχεδίου (βρίσκεται στο στάδιο των συμβάσεων)

2η Κατηγορία: Έργα που είναι υπό ένταξη, προϋπολογισμού περίπου 16 εκ. ευρώ:
• Αφαλάτωση γεώτρησης «Κασταμονίτη» στη Νικήτη
• Διαμόρφωση ρέματος Πόρτο Κουφό
• Προμήθεια εξοπλισμού για τα φρεάτια εν κενώ στη Σάρτη
• Παλαιός επαρχιακός δρόμος Τορώνης – Συκιάς
• Εξοπλισμός πρόσβασης και εξυπηρέτησης αναγκών ΑμεΑ σε παραλίες
• Στέγαστρα για στάσεις λεωφορείων
• Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νικήτης

3η_+ Κατηγορία: Έτοιμα έργα προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ:
• Λιμάνι Νέου Μαρμαρά, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για ένταξη 16,6 εκατ. ευρώ με όλες τις μελέτες και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.
• Μαρίνα Παραδείσου, με όλες τις μελέτες, προϋπολογισμού 5 εκατ. €. Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα να γίνει διαγωνισμός με ΣΔΙΤ, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
• Κλειστό Γυμναστήριο Συκιάς, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα, ξανά, η δημοπράτηση του έργου, καθώς υπάρχει νέα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το Ταμείο που παραδίδει ο δήμος σύμφωνα με στοιχεία της 26ης Αυγούστου 2019 ανέρχεται στα 3.805.007,40 ευρώ, σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Τζίτζιος.

Ό,τι καταφέραμε δεν ήταν αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με σκληρή δουλειά και μεγάλο αγώνα. Αγωνιστήκαμε με αρχές και αξίες, με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, κινηθήκαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα και πετύχαμε να υλοποιήσουμε το σύνολο των βασικών στόχων του προγράμματός μας και να αλλάξουμε ριζικά τη Σιθωνία.
Σας παραδίδουμε αυτήν την τεράστια υποδομή και σας καλούμε και να την διατηρήσετε καλά συντηρημένη αλλά και να την διευρύνεται, ώστε να επιλυθούν περισσότερα προβλήματα και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
Σας εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε“, καταλήγει ο κ. Τζίτζιος..