Θεσσαλονίκη: 14 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

  Στη σύλληψη 14 ατόμων για διαφόρους είδους αδικήματα και μάλιστα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

  Συγκεκριμένα οι περιπτώσεις σύλληψης των ατόμων είναι οι εξής:

  6 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαίρεσε το τσαντάκι οδηγού αστικού λεωφορείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

  Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

  4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 25χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Μενεμένης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 2 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,7 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και τρία κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων είχε αφαιρεθεί από την κατοχή ανήλικου στην ίδια περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

  2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 27χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

  2 άτομα τα οποία κατείχαν και χρησιμοποίησαν πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για έναν υπήκοο Τουρκίας που επιχείρησε να ταξιδέψει στο Λονδίνο και μία υπήκοο Αφγανιστάν που αποπειράθηκε να πετάξει για Αυστρία.