1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αποδεικτικό ΑΦΜ και ΔΟΥ.
  3. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ.
  4. Αποδεικτικό ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου στο ΙΚΑ)  ή και άλλου ταμείου ασφάλισης  (π.χ. OAEE/ ΤΣΜΕΔΕ).
  5. Αποδεικτικό αριθμού λογαριασμού τράπεζας, όπου θα αναγράφεται το ΙΒΑΝ και με πρώτο όνομα δικαιούχο τον προσλαμβανόμενο αναπληρωτή με φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης. Στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ τράπεζα μισθοδοσίας ορίζεται αποκλειστικά η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
  6. Πρωτότυπες Γνωματεύσεις

α)  παθολόγου ή γενικού ιατρού και

                     β)  ψυχιάτρου,

δημόσιου φορέα υγείας είτε ιδιωτών ιατρών, στις οποίες να πιστοποιείται η υγεία και η φυσική καταλληλότητα των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν διδακτικά καθήκοντα. Οι γνωματεύσεις πρέπει να είναι πρόσφατες (από 01-07-2019 και μετά). Δε γίνονται δεκτές γνωματεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος. Οι αναπληρωτές  είναι υποχρεωμένοι να τις προσκομίσουν κατά την ημέρα πρόσληψης τους. Σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά δε θα πραγματοποιηθεί η μισθοδοσία τους.

  1. Φωτοαντίγραφο του πτυχίου, όπου αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης και η γενική αριθμητική βαθμολογία. Σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου χρειάζεται μετάφραση, αναγνώριση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. και απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ως αποδεικτικό Ελληνομάθειας.
  2. Φωτοαντίγραφο του μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού, όπου αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης και η γενική αριθμητική βαθμολογία. Προσκομίζεται επιπλέον και αναλυτική βαθμολογία. Στην περίπτωση κατοχής τίτλου από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού ο εκπαιδευτικός πρέπει να προσκομίσει και την αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.. Η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού /διδακτορικού τίτλου σπουδών, γίνεται μετά από αίτηση του αναπληρωτή. Η αναγνώριση συνάφειας δεν αφορά αναπληρωτές που η κατοχή του τίτλου είναι προϋπόθεση για την πρόσληψη.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου τριμήνου) από το Δήμο (για τους έγγαμους και/ή γονείς ενός ή περισσότερων τέκνων). Στη περίπτωση ύπαρξης ανήλικων ή σπουδαζόντων τέκνων (άνω των 18 και έως 24 ετών), ο αναπληρωτής συμπληρώνει τη σχετική αίτηση για χορήγηση οικογενειακού επιδόματος και προσκομίζει βεβαίωση φοίτησης. (Το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης  λαμβάνεται υπόψη και για την τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες).
  4. Πρόσφατο (3/μηνη ισχύς) πιστοποιητικό εντοπιότητας (λαμβάνεται υπόψη εφόσον ο αναπληρωτής επιθυμεί την τοποθέτησή του σε δήμο της εντοπιότητάς του).
  5. Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας για κάθε έτος ξεχωριστά από τις αντίστοιχες Δ/νσεις Εκπ/σης ή βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που αναγνωρίζονται βάσει του ν. 4354/2015. Ο αναπληρωτής συμπληρώνει τη σχετική αίτηση για αναγνώριση της εκπαιδευτικής του προϋπηρεσίας, συμπληρώνοντας τον αριθμό των εντύπων που προσκομίζει.
  6. Ένσημα ΙΚΑ, πρωτότυπα ή φωτοτυπία.
  7. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για τους άνδρες).  Προσοχή, όχι απολυτήριο στρατού!
  8. Σε περίπτωση που ο αναπληρωτής/τρια ανήκει σε ειδική κατηγορία ( ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας), προσκομίζει πιστοποιητικό Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής από ΚΕ.Π.Α.).

                                                                                                                                                                                 Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το τμήμα αναπληρωτών κατά τη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας:

  • Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που έχουν παιδί ηλικίας έως δύο (02) ετών καθώς μπορούν: α) να αιτηθούν τη χρήση μειωμένου διδακτικού ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα από το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου του αρθ.26 του ν. 4599/2019) και β) δικαιούνται μειωμένες εισφορές στο ΙΚΑ για ένα χρόνο μετά το πέρας της λοχείας τους.
  • Οι αναπληρωτές που έχουν συνολική διδακτική προϋπηρεσία (πραγματικός χρόνος και όχι σχολικά έτη) άνω των 10 ετών, καθώς δικαιούνται μείωση ωραρίου κατά μία 1 ώρα.