Σε δήλωση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ που σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια πλήττει την παραγωγική οικονομία της Χαλκιδικής προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα.

Η βουλευτής Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Η νέα κυβέρνηση καταστροφολογεί για να αιτιολογήσει τις μεγάλες αυξήσεις που σχεδιάζει στις χρεώσεις του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ΝΔ αυξάνει απαράδεκτα το κόστος του ρεύματος κατά 20% στην χρέωση ανά κιλοβατώρα, αναμασώντας μία τελείως ανεδαφική κινδυνολογία περί “χρεοκοπίας” της εταιρίας. Η αλήθεια είναι ότι με τις αυξήσεις αυτές η οικονομία της Χαλκιδικής πλήττεται βάναυσα. Η αγροτική παραγωγή επιβαρύνεται από την αύξηση του κόστους ενέργειας, η τουριστική οικονομία επιβαρύνεται, ο κλάδος της εστίασης επίσης.

Η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε ανάπτυξη κι ελαφρύνσεις κι αντί αυτού ξεκινάει τη θητεία της με μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, οι οποίες πλήττουν την πραγματική οικονομία που υποτίθεται ότι θα προστάτευε. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το κόστος ενέργειας μέσα από την μείωση του ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα καθιέρωσε την έκπτωση του 10% στους συνεπείς πελάτες και παράλληλα διεύρυνε τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Οι συγκρίσεις είναι προφανείς».