Τα σκήπτρα της διοίκησης του δήμου αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή Αριστοτέλη μετά και τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Η ορκωμοσία τελέστηκε σε κλίμα ομόνοιας, συνεργατικής διάθεσης και συμπόρευσης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη να αφήσει ο δήμος πίσω του τα παλιά και με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο να ενωθούν και να δουλέψουν όλοι μαζί. Ανάλογη ήταν και η σύντομη τοποθέτηση του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Ζουμπά που δήλωσε πάντα παρών για να προσφέρει τη βοήθειά του και τόνισε ότι οι συνεργασίες υπήρξαν συνεχώς το επιδιωκόμενο και για τη δική του διοίκηση.
Ο νέος δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος ευχαρίστησε τον κόσμο και σημείωσε με έμφαση ότι θα είναι δήμαρχος για όλο τον δήμο και όχι με διακρίσεις.  Η Ομοφωνία μίλησε και ένωσε τον τόπο, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο μέλλον του δήμου που είναι ο τουρισμός. “Όποιος θέλει να βγάζει χρήματα από τη γη του Αριστοτέλη θα πρέπει να πληρώνει”, ανέφερε. Συμβολικά χάρισε στους νεοεκλεγέντες  τον όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πρεσβεύει πολλά από αυτά που ο ίδιος πιστεύει, όπως είπε. 
Από τη μείζονα αντιπολίτευση ο Αργύρης Τσακνής, είπε: “Ως παράταξη Ισχυρός Αριστοτέλης θα είμαστε εδώ. Δεσμευόμαστε για συνεργασία στη διοίκηση του δήμου για το όφελος των δημοτών. Αλλά αν κάτι βλάπτει τον δημότη ή το περιβάλλον θα μας βρει απέναντι”.
Παρών στις εξελίξεις δήλωσε ο Γιώργος Λαμπράκης από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ από την αντιπολίτευσης επίσης ο Τόλης Παπαγεωργίου γνωστός για τις αντιμεταλλευτικές του θέσεις ανέφερε ότι θα μπορεί να μιλά κανείς για εξομάλυνση των καταστάσεων και για ανάπτυξη στον δήμο όταν στον μισό δήμο κυριαρχεί η μεταλλευτική δραστηριότητα.
Η τελετή ορκωμοσίας έλαβε χώρα στο προαύλειο του Αριστοτελικού Πνευματικού Κέντρου. Ο βουλευτής Απόστολος Πάνας ήταν παρών, όπως επίσης ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστ. Ζωγράφος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, Ο πρώην δήμαρχος Γ. Μίχος, ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης και πολλοί άλλοι.
[metaslider id=81376]