Μία πραγματικά ανατριχιαστική υπόθεση κακοποίησης αδέσποτου ζώου είχαμε στην Ξάνθη η οποία ακόμη απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας κυρίως λόγω της βαναυσότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε το άτυχο αδέσποτο από τους βασανιστές του οι οποίοι το άφησαν ημιθανές σε πυλωτή πολυκατοικίας της οδού Εφέσου στην Ξάνθη.

Αντιμέτωπη με ένα πραγματικά φρικιαστικό θέαμα ήρθαν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου «Αδεσποτούλια» Ξάνθης όταν είδαν εγκαταλειμμένο και ημιθανές στην πιλωτή πολυκατοικίας στην Ξάνθη ένα σαδιστικά κακοποιημένο αδέσποτο σκυλάκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άτυχο σκυλάκι υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να σωθεί η ζωή του για την οποία ακόμη παλεύει αφού συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω των εκτεταμένων τραυμάτων που έφερε καθώς και της μεγάλης αιμορραγίας που υπέστη εξαιτίας τους.

Μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου «Αδεσποτούλια» Ξάνθης αλλά όλους τους Ξανθιώτες, φιλόζωους και μη, με το μέγεθος και τον βαθμό της βαναυσότητας που επιδείχθηκε από κάποιον ή ίσως κάποιους συμπολίτες μας, γείτονες φίλους ή και συγγενείς μας ακόμη, απέναντι σε ένα πραγματικά ανυπεράσπιστο πλάσμα. Η αντίδραση πάντως της τοπικής κοινωνίας ήταν σύσσωμα καταδικαστική για την αποτρόπαιη αυτή πράξη ενώ ήδη από τον σύλλογο έχει υπάρξει επικήρυξη του δράστη με το ποσό να έχει φτάσει μέχρι στιγμής στις 3.000 ευρώ για κάθε αξιόπιστη πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην σύλληψή του.