Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το ματς κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες. Αμφότερες έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία και πως θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της Α’ κατηγορίας.

Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης η Αρναία πήρε δυο φορές το προβάδισμα αλλά ο Ηρακλής απάντησε σε ισάριθμες περιπτώσεις με το ματς να μην έχει νικητή στα 90′ και να οδηγείται στην παράταση.

Στην μισή ώρα επιπλέον της παράτασης το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άλλαξε, παρά μόνο το σκορ. Πέτυχαν από ένα τέρμα ακόμα, με τον Ηρακλή να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και να ισοφαρίζει η Αρναία. Μάλιστα, η Αρναία επέστρεψε από την… κόλαση ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό της παράτασης από την άσπρη βούλα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηρακλής είχε τα ψυχικά αποθέματα να ισορροπεί την αναμέτρηση παρά το γεγονός πως έπαιζε από νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα εξαιτίας κόκκινης κάρτας του Γιώργου Λεμονή(σ.σ δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55′).

Στην ρώσικη ρουλέτα στάθηκε πιο τυχερή η φιλοξενούμενη ομάδα που ευστόχησε σε ένα παραπάνω πέναλτι και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Χαλκιδικής.

Ηρακλής Μ. Παναγίας – Απόλλων Αρναίας 2-2 κ.α (3-3 παρ, 3-4 πεν)

Σκόρερ: Λεμονής, Παπαγιάννης, Γιαννιώτης (Μ. Παναγία), Εράλντ, Λιώπας 2(Αρναία)