Πολιτική

«Επένδυση στην Εκπαίδευση, έξοδος από την κρίση»

Τι δήλωσε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Κατά την επίσκεψή του στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, συζήτησε με τις Διευθύντριες των Διευθύνσεων, κυρίες Ευτυχία Παπανικολάου και Αικατερίνη Τσέκου, όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καταγράφονται στα σχολεία του Νομού.

Βασικοί άξονες συζήτησης ήταν συγκεκριμένα:

  • Το μαθητικό δυναμικό
  • Η επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Η υλικοτεχνική υποδομή
  • Η εφαρμογή υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής
  • Τα στοιχεία των τμημάτων που αφορούν τα Επαγγελματικά Λύκεια
  • Την πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα Λύκεια του Νομού
  • Τα ζητήματα λειτουργίας των εργαστηρίων

Ο Βουλευτής, αφού συνεχάρη τη Διευθύντρια και όλο το προσωπικό για το έργο τους, τους εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε κάθε τους αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενίσχυση τόσο της υπηρεσίας τους αλλά και κυρίως των σχολικών υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού που τις στελεχώνει.

«Στόχος μας είναι» όπως δήλωσε ο κος Πάνας, «να είμαστε κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί η επένδυση στην παιδεία αποτελεί προτεραιότητα τόσο για το Κίνημα Αλλαγής όσο και για εμένα προσωπικά που προέρχομαι από το χώρο της εκπαίδευσης».

Τέλος, ο κος Πάνας ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με την ελπίδα τα προβλήματα και οι ελλείψεις να αντιμετωπιστούν με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο και δήλωσε παρών στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τους μαθητές της Χαλκιδικής.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close