Την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Πολυγύρου επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα. Στόχο της επίσκεψης αποτέλεσε η ενημέρωση για το έργο της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Την Κυριακή Μάλαμα ενημέρωσαν ο Διοικητής Πύραρχος Δημήτριος Καρασαββίδης κι ο Υποδιοικητής Αντιπύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης.

Ως προς την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου τονίστηκε ότι φέτος οι μόνιμες περιπολίες σε όλη τη Χαλκιδική είναι επαυξημένες στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, γεγονός που έχει μειώσει τον χρόνο απόκρισης σε οποιοδήποτε περιστατικό, σε κάθε μέρος του Νομού, στα 10 λεπτά. Επίσης, σε σχέση με την πολιτική προστασία και με δεδομένο ότι η Χαλκιδική δοκιμάστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε καθοριστική, συμβάλλοντας στην προστασία ανθρωπίνων ζωών και περιουσιών.

Σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώθηκε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ανανέωση του στόλου των οχημάτων, πολλά από τα οποία βρίσκονται στο όριο του επιχειρησιακού τους βίου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες και για την ενίσχυση των υποδομών στέγασης των πυροσβεστικών κλιμακίων. Οι πυροσβέστες υπηρετούν εικοσιτετράωρες υπηρεσίες περιπολίας σε πολλά μέρη του Νομού και σε ορισμένα από αυτά δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για την στέγασή και την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών τους εν ώρα υπηρεσίας.

Τέλος, πάγιο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πολυγύρου είναι η αναβάθμισή της σε Α’ Τάξης καθώς και η αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κασσάνδρας, Καρυών Αγίου Όρους και Νέου Μαρμαρά σε Δ’ Τάξης. Η αναβάθμιση αυτή, η οποία εκκρεμεί εδώ και χρόνια θα επιτρέψει την βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής συνολικά. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν πάνω από 20 ημέρες κίνδυνου πυρκαγιάς κατηγορίας 3 ή 4, λόγω της γεωμορφολογικής θέσης της Χαλκιδικής και των ισχυρών ανέμων που πνέουν κάθε καλοκαίρι. Επίσης, κατά τους θερινούς μήνες ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Χαλκιδική πολλαπλασιάζεται λόγω της πολύ έντονης τουριστικής κίνησης.

Η Κυριακή Μάλαμα δεσμεύτηκε να επαναφέρει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου το αίτημα για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής, ενώ σημείωσε ότι θα συμβάλλει με κάθε μέσο ώστε να μπορεί η υπηρεσία να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της, αλλά και για να βελτιωθεί η καθημερινότητα εργασίας των πυροσβεστών που δίνουν διαρκή μάχη για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.