To νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ως γνωστόν η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες εκ των οποίων οι 7 τοπικοί και 6 θεματικοί. Για πρώτη φορά μάλιστα θα υπάρχουν και τρεις τομεάρχες που θα αναλάβουν συγκεκριμένο αντικείμενο.

Παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης: επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις Τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας.

Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, είναι:

-Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.

-Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.

-Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε, αξιοποιώντας και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Αναλυτικά οι αντιπεριφειάρχες και οι τομεάρχες:

Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου

-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης

-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης

-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής

-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου

-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

 

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά

-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας

-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας

-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης

Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος

-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας

 

Τομεάρχες:

-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη

-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος

-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης