Στο πρώτο και κατά το νόμο οριζόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας τετραετίας, εκλέχθηκαν χθες Κυριακή 8/9, τα μέλη του προεδρείου και των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου. – Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης», προτάθηκε για το προεδρείο προς ψήφιση από τον επικεφαλή, Αργύρη Τσακνή, ο δημοτικός σύμβουλος, Χριστόδουλος Γιουβανάκης, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αργύρης Τσακνής δήλωσε χαρακτηριστικά στο σώμα: “προτείνουμε σαν παράταξη τον Χριστόδουλο σε μία τιμητική θέση, στην τέταρτη θητεία του σε δημοτικό συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το ήθος και την πολυετή προσφορά του στον δήμο και στον τόπο”.

Εκ μέρους της συμπολίτευσης του Δήμου ψηφίστηκαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. – Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εκλέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αριστείδης Τζίτζος και ο Γιώργος Κωτάκης, με αναπληρωματικούς την Κατερίνα Μήτρου και τον Κώστα Γκοντίνο.

Να σημειωθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι το συλλογικό όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονοµικής λειτουργίας του Δήµου.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκλέχθηκαν ο Χριστόδουλος Γιουβανάκης και η Μαρία Παπαστεριανού, με αναπληρωματικούς τον Γιάννη Χαριστά και τη Δήμητρα Μανωλούδα. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών µε την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδοµία και την προστασία του περιβάλλοντος αρµοδιοτήτων του Δήµου.

Όλοι οι υποψήφιοι εκ μέρους της παράταξής προτάθηκαν προς ψήφιση από τον Αργύρη Τσακνή, έπειτα από προσυνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, οι οποίοι κατέληξαν στις συγκεκριμένες επιλογές κατά τρόπο ομόφωνο.

Εκ μέρους της συμπολίτευσης του Δήμου στις εν λόγω επιτροπές θα συμμετέχουν εκ του νόμου, ο δήμαρχος, δύο αντιδήμαρχοι και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι προέκυψαν από ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.