Σκληρή κριτική και επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε από το βήμα της ΔΕΘ άσκησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «μάγκα με τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα».

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ δεν έδωσε ειδήσεις. Κινήθηκε σε αυτά που λίγο πολύ γνωρίζαμε από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης χωρίς εκπλήξεις παρότι σε ορισμένα σημεία φάνηκε κατά τη γνώμη μου μια αρνητική προσέγγιση σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα.

Το βασικό είναι το εξής: Εκεί που ο κ. Μητσοτάκης που μιλάει με μία σχετική άνεση και αναφέρεται στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας βαδίζει στα βήματα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5% ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5% αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό μαξιλάρι που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022.

Θα παίρναμε από αυτά τα χρήματα που τα έχει προκαταβάλει ο ελληνικός λαός τα οποία παρείχαν αξιοπιστία και έδωσαν την δυνατότητα να δανειστεί η χώρα από τις αγορές για να κάνει τον μάγκα ο κ. Μητσοτάκης και να μιλάει με τις πλάτες του Τσίπρα».