Η εμβληματική ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής είναι σε διαδικασία πώλησης και όπως αναφέρεται από τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής συζητούν όλα τα σενάρια.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέλευσης έγινε γνωστό πως η διαδικασία επενδυτή είναι σε εξέλιξη και πως μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται εξελίξεις καθώς η διάθεση πληροφοριών έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης «τρέχει» από τον Ιανουάριο του 2019, όταν η ιδιοκτήτρια Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στις Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited να βρουν επενδυτές «που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της Πόρτο Kαρράς ή της εταιρίας».

Με βάση την αποτίμηση στο τέλος του 2018 η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017, ενώ ως πρόσθετο πλεονέκτημα θα πρέπει να προσμετρηθεί η άδεια ανέγερσης 526 κατοικιών εντός του συγκροτήματος, που λειτουργεί και ως δέλεαρ για τους επενδυτές.

Οι φερόμενοι επενδυτές είναι αρκετοί, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους και οποιαδήποτε πρόταση θα συζητηθεί.