Πολιτική

«Με πρόσχημα την ανάπτυξη η ΝΔ παραδίδει την οικονομία στον καπιταλισμό»

Η δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, Κυριακής Μάλαμα

Σε δήλωση σχετικά με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία προέβη η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, Κυριακή Μάλαμα.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Με το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθιστά την ελληνική οικονομία βορά στον πιο παρασιτικό και κερδοσκοπικό καπιταλισμό.

Πίσω από τις γραμμές της “απλοποίησης διαδικασιών” και της “ψηφιακής διακυβέρνησης”, μπορεί κανείς να διαβάσει μία πλειάδα εξαιρέσεων από ελέγχους και κανόνες, με μοναδικό γνώμονα την αδειοδότηση και της εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών και παρασιτικών επενδύσεων. Η ανάπτυξη αυτή που φέρνει το νομοσχέδιο θα λειτουργήσει σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του κόσμου της εργασίας.

Με τις τροποποιήσεις που θέλει να εισαγάγει το σχετικό νομοσχέδιο, ένας υπουργός περιβάλλοντος θα μπορεί να αδειοδοτεί πολύ βαριές βιομηχανικές επενδύσεις, χωρίς να υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη του τυχόν αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων για τον έλεγχο υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, εισάγεται η σκανδαλώδης κατηγορία εργασιακών συμβάσεων “με ειδικούς όρους”. Αυτό σημαίνει πρακτικά συμβάσεις εργασίας χωρίς όρους, δηλαδή εργασία σε επιχειρήσεις με όλους τους εργαζόμενους στον κατώτατο μισθό. Αυτή η ανάπτυξη συμφέρει την οικονομία ή είναι στα μέτρα κερδοσκοπικών επενδύσεων που αδημονούν να αδειοδοτηθούν»;

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close