Ιδιαίτερα υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την περιοχή στα όρια του δήμου Αριστοτέλη σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Μετά από σχετική ενημέρωση που λάβαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη, ότι αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δείκτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την περιοχή στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη, θα είναι Κατηγορίας 4 (Πολύ Υψηλός), στην κλίμακα επικινδυνότητας 1-5.

Αναμένονται ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, όπως πολύ αυξημένη ένταση ΒΒΑ ανέμων και η υψηλή θερμοκρασία καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο κίνδυνος πρόκλησης-έναρξης πυρκαγιάς και ταχείας μετάδοσής της, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Συνιστούμε στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που διαρκεί μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι δημότες και επισκέπτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσεις 199, ή 2377021199, ή 2377041450, δίνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς, την κατεύθυνσή της, το είδος της  βλάστησης που καίγεται και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο πραγματοποιείται η κλήση».