Τέλος εποχής για την συνεργασία του Σάσα Τζόρτζεβιτς με την Εθνική Σερβίας. Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι» δεν συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, είδηση που επιβεβαίωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Τσεχία. Το συμβόλαιο του «Σάλε» με την ομοσπονδία ολοκληρώθηκε και ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια τόνισε πως αποχωρεί και δεν περιμένει κάποια συζήτηση που θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα.

«Έμαθα ότι γράφτηκε η αποχώρησή μου. Είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε στον Τύπο. Αποχωρώ και τώρα μπορώ να το πω. Το έχω πει ήδη στους παίκτες και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για την παραμονή μου, ούτε πριν, ούτε και τώρα. Δεν ήθελα να μιλήσω. Ξέρω πότε πρέπει ο προπονητής να κάνει το πρώτο βήμα και ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω. Δυστυχώς, αποχωρώ την στιγμή που η ομάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε σχετικά.

O Tζόρτζεβιτς βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας από το 2013 και κατέκτησε τρία μετάλλια, όλα ασημένια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014), στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας (2016) και στο Eurobasket της Τουρκίας (2017). Η θητεία του, πάντως, ολοκληρώνεται με αποτυχία, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας η Σερβία έμεινε εκτός ζώνης των μεταλλίων αν και πριν την έναρξης της διοργάνωσης φάνταζε το φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.