Εκδήλωση που τείνει να γίνει πλέον θεσμός, μιας και διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι αυτή που έλαβε χώρα για ένα τετραήμερο στην Κασσάνδρα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με την εν πλω ξενάγηση  Ευρωπαίων δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και κατοίκων της περιοχής. 

Πρόκειται για μία υπέροχη δράση, της ΚΕ.ΔΗ.Κ, της τουριστικής προβολής και βεβαίως της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης που παρείχε τη μεγαλύτερη στήριξη.

Την εκδήλωση οργάνωσε η δημοτική σύμβουλος Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου με τη σημαντική συμβολή και βοήθεια των συνεργατών της στην τουριστική προβολή.

Στόχος της δράσης δεν είναι άλλος από την εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή της Κασσάνδρας. Μία Κασσάνδρα που έχει υπέροχες ομορφιές και φυσικά πρέπει όλοι να τις γνωρίσουν, όπως συνέβη με τους δημοσιογράφους, εννέα τον αριθμό που ήταν επίσημοι προσκλεκλημένοι.

Σημείο συνάντησης για τους καλεσμένους αποτέλεσε το λιμανάκι του Χρουσού στο Παλιούρι, με την διάρκεια της κρουαζιέρας να φτάνει συνολικά τις τέσσερις ώρες και το καραβάκι να φτάνει μέχρι και την πανέμορφη Νέα Φώκαια.

Δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι στις χώρες τους, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μεγάλη αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα που έγινε. Απαντες και άπασες πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν καθ’ υπόδειξη του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα για τέσσερις ημέρες ξεναγήθηκαν στην Κασσάνδρα και βρέθηκαν εν πλω για να απολαύσουν την κρουαζιέρα ο Ιταλός Amadeo Roma από το Moto on the Road, η Ιταλίδα Francesca Piana από το ΙΝΤΙΜΙΤΑ, οι Σουηδέζες blogger Nordin Petra Ulrika και Jenny Maria Karlsson, η κα Yilmaz Melis από την Τουρκία και την HURRIYET/HURRIYET.COM.TR, ο κος Yilmaz Tanyel από την DUNYA DAILY/ECONOMIST WEEKLY, ο κος Kerstin Rodgers από την Αγγλία, BLOGGER/CHEF PATRONNE MSMARMITELOVER και ο κος  Ryan William Merrifield επίσης από την Αγγλία και την WORCESTER NEWS.

Πρόκειται για δημοσιογράφους που όπως τόνισε και η κα Παπαδημητρίου προέρχονται από τουριστικές αγορές που έχουν ανοίξει και με τις οποίες «χτίζεται» μία σχέση, ώστε η Κασσάνδρα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες από αυτές τις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν για τέσσερις ημέρες σε όλο το χερσαίο τμήμα της Κασσάνδρας, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους της Κασσάνδρας τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, γνωστές παραλίες, φημισμένα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια της περιοχής όπου και δοκίμασαν την τοπική γαστρονομία καθώς και περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Παρόντες στην εν πλω ξενάγηση ήταν ο Χρήστος Καπετάνιος, πρόεδρος Δ.Δ Νέας Φωκαίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηρακλής Λειβαδιώτης και Αστέριος Κατσάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Καλλιθέας κ. Βασίλης Αβραμίδης, ο κ. Σταμάτης Κύρλας, Τοπικός Σύμβουλος ΔΔ Νέας Φωκαίας καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής.

Την μουσική εκδήλωση «έντυσε» με την υπέροχη φωνή της και με εξαιρετικά τραγούδια η Χαλκιδικιώτισσα, Μαρία Αρνη.

            Ευχαριστήριο μήνυμα της δημάρχου Κασσάνδρας

 

Ευχαριστήριο μήνυμα για τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στο farm trip που έγινε στην Κασσάνδρα έστειλε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Αναλυτικά αυτό αναφέρει: 

«Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ευχαριστεί τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο fam trip που διήρκεσε 4 ημέρες και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Χαιρετίζει την κίνηση αυτή και τονίζει ότι η Κασσάνδρα στα επόμενα χρόνια θα πάρει τη θέση που της ανήκει στον τουρισμό, με συστηματική δουλειά και συνεχείς προσπάθειες».