Ευχάριστη έκπληξη για τον βουλευτή Γ. Βαγιωνά αποτελεί το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έτοιμος σε πολλά θέματα, εξού και τα νομοθετήματα που ήδη έφερε προς ψήφιση. Μεγαλύτερο όμως όφελος για τους ίδιους τους πολίτες έχει το γεγονός ότι άμεσα εφαρμόστηκε ρύμθιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που είναι όπως είπε ο κ. Βαγιωνάς βαρύς φόρος το τίμημα του οποίου είχε πληρώσει στο παρελθόν η ΝΔ.

Περί τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως θα είναι το όφελος για τη χώρα από την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ (2,9 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,13%), ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν δύο ακόμη κέρδη σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά. “Η σημερινή αντιπολίτευση γκρινιάζει ότι τα είχε προγραμματίσει όλα αυτά, αλλά ρωτάμε εμείς γιατί δεν τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι τον πρώην Υπουργό Κ. Τσακαλώτο, που έλεγε για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών, αλλά τίποτα για τις επιχειρήσεις. Τί θα γίνουν όμως και αυτές”; αναρωτιέται ο κ. Βαγιωνάς.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής συνεχάρη τον Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν. “Πιστεύω ότι συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες για τη θέση που έλαβε. Θα έχει την εποπτεία  σοβαρών αρμοδιοτήτων. Το μεταναστευτικό, και τα αιτήματα του σύγχρονου ευρωπαίου πολίτη που πάντα βγαίνει μπροστά”, τόνισε ο βουλευτής.
Για το μεγάλο φράγμα του Χαβρία ο κ. Βαγιωνάς ήδη είχε τις επαφές του και αναμένει την έκδοση της διυπουργικής απόφασης για το έργο.
Για το γεγονός των αποζημιώσεων από τη θεομηνία ο Χαλκιδικιώτης κυβερνητικός βουλευτής μίλησε στη βουλή ώστε να αναδείξει το πρόβλημα και επανέλαβε ότι πρέπει άμεσα να αναδιαμορφωθεί ο ΕΛΓΑ. “Πρέπει άμεσα ο αγρότης να παίρνει το 20 τοις εκατό των προεκτιμηθείσας ζημιάς για να μπορεί να προχωρήσει”, τόνισε.