Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας ήταν προτεραιότητα για τον δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα, που όπως εξομολογείται στη Σουζάνα Καζάκα και στο XαlkidikiPolitiki, αντιμετώπισε σειρά καθημερινών ζητημάτων έτσι ώστε να απολαμβάνουν τα βασικά οι δημότες, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα.

Όπως τόνισε ο κ. Ντέμπλας στη συνέντευξή του, ο δήμος προγραμματίζει ένα νέο οργανόγραμμα και για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί ομάδα εργασίας. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει και σχετική πρόταση, ενώ θα ζητήσει και την προκήρυξη θέσεων σε επιστημονικό προσωπικό. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Ντέμπλας έχει κάνει επαφές με κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα, τρέχουν έργα για ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος και γίνεται προετοιμασία για τους νέους άξονες που θα ανοίξουν άμεσα. Οι μεγαλύτερες προσπάθειες αφορούν τη σύνταξη μιας πρότασης για την ένταξη έργων προς χρηματοδότηση που αφορούν την αναβάθμιση των βιολογικών Σταθμών.

Στον τομέα της καθαριότητας ο δήμος Σιθωνίας ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις λόγω των ογκωδών που κλήθηκε να διαχειριστεί όλη το καλοκαίρι. Ο κ. Ντέμπλας απηύθυνε έκκλησης στους δημότες να μην πετάνε αλόγιστα τα ογκώδη και κυρίως οι επαγγελματίες από χώρους εστίασης ή τουριστικής κλίνες. Σήμερα, καταβάλλεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να συλλεχθούν όλα τα ογκώδη, και ότι άφησε πίσω της η θεομηνία του Ιουλίου.

Στον τομέα της υδροδότησης γίνεται τοποθέτηση φίλτρων στις γεωτρήσεις ώστε να δοθεί καθαρό νερό σε όλες τις περιοχές.

Σε εξέλιξη σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα είναι τα βήματα για το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά, ενώ προχωρά και ο υδρόμυλος του Μεταγγιτσίου.