Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα. 

Η απεργία έχει κηρυχθεί με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα προκαλέσει μπλακ άουτ στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και των άλλων μεγαλουπόλεων.

Την απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία θα μετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), όπως και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ).

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα μετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λεωφορεία, Ηλεκτρικός και τρόλεϊ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα. Αντίθετα, οι υπάλληλοι στο Αττικό Μετρό, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, η ΠΝΟ έχει προαναγγείλει πως θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με όλα τα πλοία να παραμένουν δεμένα από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

                     Νοσοκομεία και σχολεία

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ανακοίνωσε πως θα μπει λουκέτο σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, ενώ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα μετέχει στην απεργία.

Επίσης οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τέλος και τα ΜΜΕ σε όλη την χώρα θα απεργήσουν, μιας και όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε η κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.