Σε προσυνεδριακές διαδικασίες βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής. Η κεντρική οργάνωση νεολαίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί τακτικό συνέδριο στην Αθήνα 4 με 6 Οκτωβρίου στο metropolitanexpo.
Το βασικότερο θέμα της συνεδριακής διαδικασίας είναι η εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, τα μελή της κεντρικής επιτροπής, και μετέπειτα το εκτελεστικό γραφείο και το πολίτικο συμβούλιο.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την οριστικοποίηση καταλόγου συνέδρων που έχει προκύπτει μέσα από συλλογή υπογραφών με ηλεκτρονικό τρόπο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Νίκο Χατζηαλέξη, η Χαλκιδική έχει ξεπεράσει τα 1000 μέλη και οι σύνεδροι θα υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας περίπου τους 25.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελεγκτικής Επιτροπής του 12ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε πως: Συνολικά στο Εθνικό Μητρώο Μελών της ΟΝΝΕΔ είναι πλέον εγγεγραμμένα 70.490 μέλη και αναδείχθηκαν περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι, αριθμοί υπερδιπλάσιοι από τους αντίστοιχους του Συνεδρίου Επανίδρυσης του 2016. Ταυτόχρονα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση της συμμετοχής γυναικών και νέων μέχρι 22 ετών.