Εν αναμονή της ανακοίνωσης των μέτρων προστασίας για τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, βρίσκονται οι Έλληνες ξενοδόχοι.

Την αγωνία του, αν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών, θα ανακουφίσουν τις πληγές που άνοιξε η πτώχευση του βρετανικού διοργανωτή ταξιδιών, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος.

Ο κ. Τάσσιος ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν οι ξενοδόχοι και ζήτησε την εφαρμογή της ΠΟΛ του 2015, καθώς με αυτήν δόθηκε άμεσα λύση στο παρελθόν, όταν αντίστοιχα είχαν πτωχεύσει μεγάλοι «τουρ οπερέιτορ» από την Ρωσία.

«Χωρίς δικαστική απόφαση, προσκομίζεις τιμολόγια στην εφορία για να μην πληρώσεις ΦΠΑ σε λεφτά που δεν θα εισπράξεις ποτέ και να μην χρεωθείς στα έσοδα σου για τον φόρο που θα προκύψει από ανείσπρακτα χρήματα», σημειώνει ο κ. Τάσσιος.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο ίδιος, «είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί η ζημία για τους ξενοδόχους. Μόνο με την απλή καταβολή των τιμολογίων στις αρμόδιες αρχές, θα αποδειχθεί το ποσό που δεν θα εισπράξει από την Thomas Cook, αλλά θα υποχρεωθεί να πληρώσει ΦΠΑ, αν δεν ληφθεί πολιτική μέριμνα».