Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εφαρμόστηκε φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα σχολεία σήμερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Φυσικά, σε αυτό συμμετείχαν και τα σχολεία του νομού Χαλκιδικής.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με εγκύκλιο που υπέγραψε, πρότεινε οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Τα σχολεία της Χαλκιδικής ανταποκρίθηκαν στην Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και επικεντρώθηκαν σε διάφορους τρόπους άθλησης στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων ή και σε κοντινούς αθλητικούς χώρους.