Σε γραπτή τοποθέτηση-δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού προχώρησε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας. 

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα ήθελα να επισημάνω για πολλοστή φορά τη σημασία του τουριστικού κλάδου για την οικονομική και κοινωνική δομή της χώρας μας.

Προερχόμενος από μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, τη Χαλκιδική, γνωρίζω το πόσο θετικά μπορεί να συμβάλει ο τουρισμός στην ευημερία ενός τόπου.

Ιδιαίτερα φέτος, που η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει θέμα ”Τουρισμός και Εργασία”,  οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε τον τεράστιο ρόλο που παίζει ο τουρισμός στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας αλλά και στη διατήρησή τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά την επένδυση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που η γεωμορφολογία της χώρας μας απλόχερα προσφέρει.

Δε θα έπρεπε, τέλος, να παραλείψουμε να αναφέρουμε την αρνητική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού “Thomas Cook” στη χώρα μας με ανυπολόγιστες, μέχρι στιγμής, συνέπειες στην οικονομία, που πρέπει συντεταγμένα να αντιμετωπιστούν.

Δηλώνουμε το παρόν σε κάθε πρωτοβουλία επίλυσης των προβλημάτων στον τουριστικό κλάδο , ενίσχυσης του ελληνικού brand και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες της χώρας μας».