Λίγο μετά τις 8 το πρωί, δέκα πανάκριβες Porscheστάθμευσαν στην πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Το κομβόι των αυτοκινήτων ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι των 2.000 χιλιομέτρων την περασμένη Τετάρτη για έναν πολύ καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, μετά τη στάση τους στη «Νύμφη του Θερμαϊκού», συνεχίζουν το ταξίδι τους για Αθήνα, όπου εκεί θα λάβουν μέρος στο «GoodRide», μία δράση που διοργανώνεται από το Drive for Miles με τη συμμετοχή παιδιών του ιδρύματος Ελπίδα και του PorscheClubHellas.

Ο αντιπρόεδρος του PorscheClubHellas, Γιώργος Κεσσόπουλος, δήλωσε σχετικά με το eventπως «έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση προκειμένου να σταθούμε στα παιδάκια αυτά και να τονώσουμε την ψυχολογία τους».

Μετά την πλατεία Αριστοτέλους, το κομβόι των Porsche έκανε μια μικρή βόλτα στους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο κτήριο του Διοικητηρίου.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια αλλά και την πρόθεσή του να οργανωθεί ανάλογη δράση και στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε ξενάγηση των οδηγών στο κτήριο του Διοικητηρίου, ενώ τα μέλη του PorscheClubHellasχάρισαν στον κ. Καράογλου μια αναμνηστική πλακέτα του Club.

Επόμενη στάση για το κομβόι των οδηγών των Porscheείναι η Αθήνα, όπου και θα συμμετέχουν στο «GoodRide».

Τι είναι το GOOD RIDE

Το GoodRide είναι μια εκδήλωση μέρος του Convoy 2 East για ιδιοκτήτες Porsche.

Το event διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Drive for Miles από το οποίο και χρηματοδοτείται και στην Ελλάδα συνδιοργανωτής του event είναι το PorscheClubHellas.

Είναι ένα γεγονός που διαρκεί σχεδόν μια ολόκληρη μέρα και έχει ως σκοπό την ανακούφιση, την ψυχαγωγία και την ψυχολογική ενίσχυση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, οι γονείς τους και τα αδέλφια τους, προσκαλούνται για μια βόλτα με τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια για ένα γεύμα σε έναν μεγάλο χώρο που θα βρίσκονται παρκαρισμένα για να μπορέσουν να τα περιεργαστούν και τα θαυμάσουν από κοντά.

To φιλανθρωπικό αυτό event θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με τους οδηγούς των πολυτελών τετράτροχων να πραγματοποιούν μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας έχοντας για συνοδηγούς τους παιδάκια του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ».

Λίγα λόγια για το PorscheClub

Η ιστορία του PorscheClubHellas ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου 2003 με την πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών Porsche στην Αθήνα. Ουσιαστικά η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του 2003 και ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς όλα ξεκινούσαν από το μηδέν. Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές της ιδέας, Πέτρος Ρούσσος και AlbertoDiMaggio, ανέλαβαν με καταχωρήσεις στον τύπο και κάρτες που τοποθετούσαν στα παρμπρίζ των Porsche την ενημέρωση των ιδιοκτητών για το εγχείρημα τους.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ακολούθησαν απανωτές συναντήσεις και συζητήσεις για τη μορφή της λέσχης και στις 3 Ιουνίου 2003 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Εκεί παρουσιάστηκε η πρώτη μορφή του σήματος της λέσχης και εγκρίθηκε το καταστατικό προκειμένου να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία σύστασης συλλόγου. Τον Ιούλιο του 2003 πραγματοποιείται η πρώτη ημερήσια εκδρομή στη Β. Εύβοια ενώ 23 Ioυλίου 2003 γίνεται η εκτύπωση της σφραγίδας του Club. Λίγες μέρες αργότερα αποστέλλονται τα έγγραφα όλα μεταφρασμένα στη Γερμανία για την επίσημη αναγνώριση του Club.Η κατασκευή του site τον Αύγουστο δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Club στα μέλη του.

Η έγκριση του PorscheClub από το πρωτοδικείο έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2003 ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2004 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Porsche AG. Οι πρώτες εκλογές του PorscheClubHellas έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου 2004.

Σήμερα πρόεδρος του PorscheClubHellas είναι ο Δημήτρης Δημόκας και αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Κεσσόπουλος.