Στο «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και στην Ευγενία Χατζηγεωργίου παρενέβη η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα με θέμα τις εξελίξεις στο πεδίο του τουρισμού μετά από την κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά και σε σχέση με το μέτωπο της εξόρυξης χρυσού, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα.

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, η έκθεση της ελληνικής τουριστικής αγοράς σε διεθνείς κρίσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ένα μόνιμο σύστημα διευκολύνσεων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ώστε οι κρίσεις αυτές να μην εσωτερικεύονται.

Σημείωσε ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα δεν λειτούργησαν, η αρχική κωλυσιεργία συνοδεύτηκε από μέτρα ισχνής απόδοσης, ενώ ακόμα αιωρείται η συγκεκριμενοποίηση του πλαισίου μέριμνας για τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που είναι εκτεθειμένες στην Thomas Cook.

Σε ότι αφορά το μέτωπο της εξόρυξης χρυσού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε τις σκέψεις της σχετικά με το κοινό αγώνα που θα πρέπει να ξεκινήσει σε βαλκανικό επίπεδο ενάντια στις εξορύξεις.

Όπως τόνισε, η Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια συνολικότερα θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα συμπαγές μέτωπο, καθώς και η Σερβία και η Βουλγαρία και η Ρουμανία και η Τουρκία είναι εκτεθειμένες σε αυτού του τύπου τις εξορύξεις.

Σημείωσε τέλος, ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις είναι επενδύσεις φτώχειας και ύφεσης, γιατί δεν συνάδουν με κανενός άλλου τύπου οικονομική ανάπτυξη, είτε αυτή αφορά τον τουρισμό, είτε αφορά την πρωτογενή παραγωγή.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε η Κυριακή Μάλαμα, θα ληφθούν πρωτοβουλίες στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το επόμενο διάστημα.