Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»  φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Λακκώματος όπου η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη έδωσε το στίγμα της βούλησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η εκδήλωση έγινε έπειτα από αίτημα του Τοπικού  Συμβούλου Τ.Κ Λακκώματος Στέργιου Τζίλια. Η κα Ράπτη, η οποία είναι συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συντόνισε την ομιλία.  Απευθυνόμενη σε γονείς και παιδιά ανέφερε περιπτώσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, από το διαδίκτυο μέχρι και το οικογενειακό περιβάλλον.

Δήλωση του Τοπικού Συμβούλου Τ.Κ Λακκώματος Τζίλια Στέργιου

Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να φιλοξενήσουμε στο κλειστό Θέατρο του Λακκώματος Χαλκιδικής μια τόσο σημαντική Ευρωπαϊκή καμπάνια που αφορά την “Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ” Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Συντονίστρια της εκστρατείας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα Κας Έλενας Ράπτη για την τόσο ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη παρουσίαση. Την παρουσίαση συνόδευσε ο υποδιευθυντής Προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Υπαστυνόμος Γραμματόγλου Χαράλαμπο.

Μέσα σε αυτόν τον αγώνα ενημέρωσης που ξεκίνησε από το 2013 ήρθε και η σειρά των Γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου Λακκώματος. Ευχαριστούμε πολύ για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση πάνω σε θέματα που θεωρούνταν ταμπού και ενδεχομένως σε παλιότερα χρόνια να μην συζητούνταν ελεύθερα ή να ήταν μέχρι και απαγορευτικά !!

Η πρόληψη σώζει αλλά η σωστή και έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση σε προστατεύει και σου ανοίγει παράθυρα που είχες ερμητικά κλειστά από ντροπή & φόβο μέχρι πρότινος ! Συγχαρητήρια για όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης που γίνεται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με συντονίστρια της εκστρατείας ” #ΈΝΑ_στα_ΠΕΝΤΕ ” την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κα Έλενας Ράπτη