Εκτός ημερησίας διατάξεως, συζητήθηκε το θέμα των 54 συμβασιούχων που απασχολούνται από τον Δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο το Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και οι οποίοι διεκδικούν από την κυβέρνηση –όπως και άλλοι συνάδελφοί τους ενταγμένοι στο πρόγραμμα σε άλλους Δήμους- να επεκταθεί η ισχύς του προγράμματος, με το επιχείρημα ότι στην πλειονότητά τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (26 ΝΑΙ, ένα λευκό), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποστηρίξει το αίτημα των 54 συμβασιούχων, καθώς, όπως τόνισε ο Δήμαρχος «καλύπτουν θέσεις για τις οποίες δεν επαρκεί το μόνιμο προσωπικό και έχουν επιδείξει εξαιρετική επίδοση και ευσυνειδησία τόσο στο αρχικό οκτάμηνο της απασχόλησής τους, όσο και στο διάστημα της παράτασης».

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης ετέθη ερώτημα για την πορεία του έργου αναβάθμισης του Λυκείου της Ιερισσού, που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, λόγω αστοχιών του παρελθόντος. Ο κ. Βαλιάνος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί και «σε κλίμα συνεργασίας Τεχνικής Υπηρεσίας, Μελετητών, Αναδόχου και Διαχειριστικής Αρχής, βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι αναγκαίες ενέργειες, για να δοθούν λύσεις και να υλοποιηθεί το έργο».

Επίσης, μετά από σχετικά ερωτήματα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος αποκάλυψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου, όπου η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε μόνο έναν μόνιμο υπάλληλο, βρισκόμενο πλέον σε νομότυπη αναρρωτική άδεια.

«Δώσαμε ήδη λύση εκ των ενόντων, με την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων στο Πολεοδομικό Γραφείο, σε στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας», τόνισε κ. Βαλιάνος. «Δεν θα καθόμασταν να κοιτάμε το πρόβλημα με σταυρωμένα χέρια. Φυσικά ξέρουμε ότι η λύση είναι προσωρινή και όχι η ιδανική, αλλά σημασία έχει να αναλαμβάνεις δράση και όχι να στέκεσαι άπραγος απέναντι στο πρόβλημα. Επιπλέον έχουμε ήδη κινηθεί επισημαίνοντας προς το Υπουργείο Εσωτερικών την ανάγκη για προκήρυξη θέσεων μηχανικών που θα ενισχύσουν την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία.»

Όσον αφορά στην Ημερήσια Διάταξη θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τον ορισμό των νέων διοικήσεων των ΝΠΔΔ του Δήμου Αριστοτέλη, επικεφαλής αναλαμβάνουν οι εξής:
«Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αριστοτέλη»: Πρόεδρος ο κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, Αντιπρόεδρος η κ. Ελένη Καραντώνα.

«Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αριστοτέλη»: Πρόεδρος η κ. Ευγενία Γιαννούση, Αντιπρόεδρος η κ. Στέλλα Καρίνα
«Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αριστοτέλη»: Πρόεδρος ο κ. Ευριπίδης Ατζιαμής και αντιπρόεδρος ο κ. Ιωάννης Πολυδωράκης.
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ»: Πρόεδρος ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Τσιάλας
ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.: Στο Δ.Σ. ορίστηκαν οι κ. Μαρία Ελένη Ζαμάνη, κ. Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου, κ. Ζαχαρούλα Ζήκα, κ. Αικατερίνη Μήτρου και κ. Τρύφων Μίτιντζης
Διαδημοτική Επιχείρηση Σφαγείων Βόρειας Χαλκιδικής: Πρόεδρος ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αυγερινό.
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αριστοτέλη: Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μουσλής και Αντιπρόεδρος η κ. Ελευθερία Χατζησταματίου.
Επιτροπή Παιδείας: Πρόεδρος η κ. Ιφιγένεια Χαϊδευτού.

Επιπλέον, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου σε Επιτροπές Επίβλεψης, ή Παραλαβής έργων και στην ΑΝΕΤΧΑ, ενώ αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού οικ. έτους 2019.